U bevindt zich hier: Verslagen > Meerval op de piering

Meerval op de piering

Na de goede vangsten van de vorige keer wilde we snel weer eens achter de meerval aangaan. Ik besloot deze avond en nacht het eens anders aan te pakken. Geen levende giebels onder de dobber maar strak op de bodem met en hengel met pieren en een met een pellet.

'Je verdoet je tijd' hoor ik Wil nog zeggen. Zelf had ik er ook niet 100% vertrouwen in omdat de geeikte methode toch de giebels zijn op dit water.
Maar ja eigenwijs dat ben ik en ik wil het toch eens proberen. Per slot van rekening op de moezel 5 meervallen op een avond aan de pier. Ze lusten ze wel degelijk.
De montage was dus simpel. Een 100 gram aroma loodje,  met daarop wat black cat dip en dan een teflon dreg vol met pieren aan een stevige onderlijn.
Om 0:45 lagen we net lekker te slapen toen mijn pieper afging. Ik kreeg de tent niet direct open en na enige paniek stond ik toch buiten. Piep weg en geen vis. Haat!

Maar weer de tent in en proberen te slapen. Na een minuut of 5 ging de hengel weer af en nu was ik er snel bij. Slaan en.. hangen! Het voelde heel zwaar op mijn 3.5 ponds karperhengels maar toen de vis bij de boot kwam bleek het mee te vallen. 55 cm meerval.
55 cm piering junk
Hij had wel een mooi rond buikje en na een foto schoot deze er weer als een speer vandoor.

Op een felle aanbeet in de ochtend en een geraspte giebel bleef het bij Wil echter stil.
Toch niet zo'n slechte keus geweest die pieren.

Volgende keer doe ik 2 hengels met pellets :)

Bas van Nuland

donderdag 27 mei 2010