U bevindt zich hier: Verslagen > Meerval vangen gaat steeds beter

Meerval vangen gaat steeds beter

Na een aantal succesvolle vissessies vanuit de boot met dobbers en kwakhout op de maas wilde ik nu eens vissen met breeklijntjes en een biertje in mijn hand. Even relaxen...
William was mijn gast voor de avond en zijn tips en ervaring waren wederom erg welkom. Ook fijn om niet in je eentje in het donker in een tent te liggen. Toch creepy :)
Alle spullen op de boot en naar de stek gevaren. Tent opgezet en de lijnen uitgevaren. Met een nylondraadje werden de dobbers met daaronder levende giebelds bevestigd aan overhangende takken aan de overkant van het water. De hoofdlijnen komen zo strak te staan hoog uit het water.

Black Cat steun en Cat Busters van William
Al snel (21:00) kreeg ik de eerste beet op mijn hengel en mijn pieper op mijn uni cat magneetclip begon te gillen. Een meerval van 93 centimeter had de giebel gegrepen en zat mooi gehaakt aan mijn teflon dreg. Na een foto de vis snel terug gezet in het water. Yes dat begint goed!
93 cm met een prachtige snor
Snel volgde er weer aanbeten die we helaas niet konden verzilveren. Een door een lijnbreuk van mij (GRRR!!!), een meerval die zich langs een tak vrij zwom van de haak en nog een beet die niet goed haakte.
Toen maar in het slaapzakkie gekropen en proberen te slapen. Dat viel tegen. Wat een muggen. Ellende was het. Toen ging de black cat buster van William krom en hoorde ik het topbelletje rinkelen. Hij werd er zelf niet wakker van en ik ging er snel uit om te slaan. Hangen! Snel kwam hij de tent uit en kon hij de vis netjes afdrillen. Een mooie meerval van 105 cm wilde maar al te graag met William op de foto.
105 cm puntgave meerval

Na deze vis bleef het stil maar met 5 aanbeten en 2 meervallen gevangen toch weer een succes!
We werden wakker door een flinke regenbui en ondanks de gebroken nacht toch maar de natte spullen ingepakt. Bah. Naar huis.

Wil: "Ja Bas, kampioenen word je niet zomaar" :)

Bas van Nuland

donderdag 27 mei 2010