U bevindt zich hier: Verslagen > Zomermeerval

Zomermeerval

21 juni, begin van de zomer. Hoe kunnen we de zomer beter inzetten dan met een avondsessie op meerval? De afgelopen twee weken was me al opgevallen dat de belangstelling van de meervallen voor wormen wat afnam. Het veelvuldig kwakken boven de stekken kan ook niet blijven werken denk ik dan. Daarom had ik vandaag een emmer met voorns mee naar de Maas. Het afgelopen weekend kregen mijn jongens visles op een plaatselijk meer en vingen ze samen een twintigtal knappe voorns. De grootste exemplaren (15-20 cm) vonden een nieuw onderkomen in onze aasbak thuis.

De Maas stroomde lichtjes en met de zuidwestenwind vormde dit de ideale combinatie om te driften. Lekker ontspannen vissen met twee hengels in de steun zijdelings van de boot met een lichte dobbermontage. De late namiddaguren waren verstreken zonder enige vorm van leven. Pas tegen zonsondergang kwam er actie op het scherm. Twee aanbeten sloeg ik totaal mis. Bij de derde aanbeet zat de haak wel goed. De vis ging er na enig kopschudden als een trein vandoor. En dan krijg je weer het gevoel waar je het allemaal voor doet: een zware vis die de hengel minutenlang tot in het handvat krom trekt. Geweldig! Dit werkt toch verslavend.

Omdat ik het meetlint thuis vergeten was legde ik de black cat vertical hengel tegen de vis om zo de lengte in te schatten. Na de hengel achteraf thuis nagemeten te hebben schat ik de vis rond de 195 cm. Enkele foto's met de afstandsbediening (voetknop) en de vis kon weer terug het water in. Wat een mooi begin van de zomer!

Met vriendelijke groeten

Jo Mebis


dinsdag 12 juli 2011