U bevindt zich hier: Verslagen > Zeg maar nee dan krijg je er 2

Zeg maar nee, dan krijg je er 2

Het begint zoals zovaak, verveling en mekaar aankijkend, en dan zonder iets te zeggen wetende dat de interesse uit gaat naar vissen, tja we gingen vissen omdat we er tijd voor hadden en de dag te breken, het was immers warm dus lekker met de boot varen, vader, zoon en vriendin en deze zaterdagmiddag zullen wij nooit meer vergeten!  Gaby nam om de tijd te breken de camera mee, maar wilde ook wel eens een vis vangen..
Wij hebben standaard alles in onze tas dus alles in de auto en hopla  gas erop…
Het weer was heerlijk, lekker warm en weinig wind, wel was het druk vaarwater, vele jachten en zeilers passeerden ons, zoals zovaak valt het altijd erg op dat deze een Duitse vlag bezitten, ach zolang ze alleen maar varen heb je er geen last van.
Na zeker 2 uur te hebben gevist en maar 2 snoekbaars te hebben gevangen werd de aandacht steeds minder, de boot bleef maar dobberen door het drukke verkeer, tot ik een klap kreeg op mijn shad, eerst was er sprake van "ik zit vast!" maar langzaam kwam er meer beweging in, en dan, WAT IS DIT!!  Dit is een vreemd gevoel?  Geen snoek, geen snoekbaars of baars, het zal toch niet?  Jawel hoor, een meerval!!
Na wat geslinger over de maas en een half uur verder konden we hem landen…mijn eerste meerval van 90 cm, hier mocht ik zelf wel trots op zijn, als ik al mijn uren tel die ik op de maas heb gevist was dit toch wel het ultieme, tja dat is mijn beloning dus.
Na wat foto’s te hebben gemaakt zei Gaby, och ik had het ook kunnen filmen? Tja doe maar bij de volgende zeiden we lachend…
En toch gebeurde het ongelofelijke,  1 uur verder en nog niks gevangen kreeg Ton een klap op zijn shad, ook was deze vreemd voor hem, als je veel vist dan ken je het gevoel wat voor vis het is maar dit was onbekend gebied, het zal toch niet?  En jawel hoor, een meerval, het gevecht kon beginnen, maar na een half uur werd de camera tevoorschijn gehaald, zoiets moet je toch vast leggen, en zeker deze onderzeeër! 


Hij bleef maar over de bodem zwemmen, de maas zijn we 3 maal overgestoken tussen het drukke verkeer door en dan eindelijk konden we hem landen in ons mega leefnet, dit is onbekend gebied, vissen van meer dan een meter, dit is niet echt Nederlands en dat we dit mochten meemaken…140cm!!
 Jammer dat we zijn gewicht niet konden achterhalen maar het gaat ons om de sport en die hebben we dubbel gekregen!! En een stukje film is onvergetelijk, ook prachtig de reacties die wij krijgen van mensen.
Vissen is een sport, maar 2 meervallen op een middag is topsport…
 
Groeten uit Grashoek,  {Limburg}  Ton, Jorrit en onze filmmaker Gaby

donderdag 27 mei 2010