U bevindt zich hier: Verslagen > Visvakantie Spanje 2007 > Visvakantie Spanje Reis

Visvakantie Spanje 2007 - De ReisDag 1 (Zaterdag 3 maart):
Eindelijk! De reis kan beginnen. Het vliegtuig vertrekt om 9:50 uur. Onze lange koker (2,50 meter)  kon gelukkig mee het vliegtuig in. Deze had ik voor €40,- erbij geboekt. Dat ging iig soepel. Wat extra gewicht zorgde wel voor wat extra kosten maar voor €8/kilo kun je toch nog ff net wat extra taildancers, predateks en loadmouth's meelaaien :)
Naar krap 2 uur vliegen lande we op Girona airport bij Barcelona. Doe geen trui aan in het vliegtuig want het wordt er super heet daar bij Ryanair! 
Na een wat rommelige start (wat spulletjes gestolen onderweg) en een vertraging van een paar uur kwamen we eindelijk aan bij onze bestemming in Caspe.
Onderweg nog even gestopt bij mequinenza om daar wat pellets te kopen en even te snuffelen in de grote viswinkel daar. Je ziet de winkel net voor het dorp aan je rechterhand liggen, er staan allemaal boten buiten, kan niet missen. De prijzen daar vallen ook reuze mee. Pluggen, hengels en molens waren niet duurder al dan niet even duur als hier. Dus genoeg te koop daar mocht je iets vergeten zijn!

Het camp van Gerd bestaat onder andere uit een hoofdlocatie waar de boten liggen en waar ook een aantal caravans staan waarin geslapen kan worden.
Hiet is ook het clubhuis waar een biertje kan worden gedroken (na het varen!) en waar eventueel wat spulletjes kunnen worden gekocht.
Een stukje (5 min) met de auto van deze hoofdlocatie ligt het huis van Gerd waar je met 6 personen in kan verblijven. Deze hadden wij. Het was een perfect huisje wat lekker koel was en waar alles inzat wat we nodig hadden.
Na een korte uitleg van Gerd over de boot, het huis en wat andere zaken zijn we snel het stadje ingegaan om nog ff wat te eten want Rudy wilde knagen.  Op advies van Gerd een tentje in gegaan maar voor ons was het niet zo'n suc6. Een potentiele diareetent wat ons betreft. Olie olie en nog eens olie. Misschien was de kok wel afgewerkt toen wij kwamen maar we zullen het nooit weten. De rest van de week zijn we naar de enige en beste Chinees gegaan van heel Spanje. Die zit ook in Caspe. Snel, veel, lekker en goedkoop. Je weet niet wat je besteld maar na 5 dagen alles bestellen wat op de kaart staat door met 3 man 12 gerechten per dag naar binnen te schuiven krijg je wel een indruk!

Dag 2 (Zondag 4 maart):
Vandaag ging het dan gebeuren de wekker liep om 06.00u af de hengels waren de avond van te voren klaar gemaakt dus om 06.30u waren de van nulands aan het trollen. Het advies van gert was om zo diep mogelijk te trollen langs de vele stijle rotskanten met een kavlar voorslag. De nr. 1 plug in Caspe was de Predatek Boomerang zij gert maar eigenwijs als we zijn trollen we toch ook nog met 2 andere pluggen achter de boot. Het zag er veelbelovend uit die dag, er sprongen regelmatig grote karpers uit het water er stond een klein briesje op het water maar de aanbeten bleven die dag uit. We hebben die dag verschillende soorten en maten kunstaas getrold maar niets bleek de meervallen tot een aanbeet te verleiden, zelf niet een snoekbaars.

Toen de donker begon in te vallen besloten we er mee te kappen, we stierven van de honger en waren niet bepaald blij met het behaalde resultaat van de dag nl nullll!!! vissen. Maar het was pas de eeste dag we wisten nu de weg op het stuwmeer dus goede hoop voor morgen.

Dag 3 (Maandag 5 maart):
Gisteren bleek de Predatek Boomerang de diepstlopende en heftigste actie te hebben dus trolde we vandaag alle drie met die plug. Weer hebben we alles uit de kast getrokken om een meerval te landen maar het leek wel of ze er gewoon niet zaten. Trollend vissen werkte duidelijk niet dan maar verticalen met Screaming Devils, je weet maar nooit, die zinken goed diep en maken veel lawaai. Maar wederom geen resultaat.

We besloten s middags om advies te vragen bij gert. Onderweg daar naar toe zagen we 2 duitsers snoekbaars vangen met shads. Ik leg de boot bij hun in de buurt, laat mijn Arukashad over de bodem dansen en eindelijk had ik beet, een klein snoekbaarsje, he he er zit toch nog iets in die put !! Na die vangst maar weer door naar gert. Gert hoorde ons verhaal aan en advieseerde ons om met pallets te gaan vissen. Hij wees een goede spot aan op de kaart, legde ons de tactiek uit en knoopte een montage voor, met een kei als lood (zeer innovatief dat moet gezegd) . We diende een voerstek te maken en de lijnen met de boot uit te varen en vervolgens de hengels rechtop af te steunen. Rudy en Bas reden met de auto naar het huisje vanuit daar was het 10 min varen naar de stek en ik (eric) vaarde met de boot naar het huisje om ze op te pikken. Op deze manier was de boot veel ligter en aanzienlijk sneller.

Na alle montages uitgevaard te hebben en de voerstek aangelegd was met pallets en mais was het wachten. Maar na een middag te blancen houden we het voorgezien weer geen meerval. Maar we hadden nog wel hoop in deze methode want gert viste zelf in deze periode ook op deze manier en gert had zelf meer vertrouwen op de dag na het voeren ipv. instant vissen. dus alles in gelaaie terug naar het huisje, opfrissen en naar de Chinees.

Dag 4 (Dinsdag 6 maart)
Gisteren bij de master chinees een plan gemaakt, we gaan vandaag trollend naar de voerplaats wat Rudy de tweede snoekbaars en tevens tweede vis van de vakantie opleverde. Daarna volgas naar de voerstek toen er op eens een asociaal harde wind op stak echt niet normaal vanuit het niets onaangekondigd ineens de knop om en waaien met die handel. Ik was dus net vol gas aan het toeren op dat moment maar door de golven van ongv. 2m hoog maakte we water dus rustig verder, toch waren we alle drie zeik nat toen we op de stek waren. Door de harde wind lukte het uitvaren van alle zes de lijnen te gelijk ook niet waar door het gelijk in de klit zat. Over nieuw dan maar met 1 lijn tegelijk. Dat werkte wel maar weer zonder reseltaat. De wind was wat gaan liggen dat was voor ons het teken om te vertrekken. Nog even over die spot trollen waar Rudy die snoekbaars ving en ja hoor Eric had er ook eentje daar Bas nog steeds niks. Uiteraard bij onze chinees beraad gehad over de dag van morgen.

Dag 5 (Woensdag 7 maart)
Vandaag gaan we met de auto op pad om naar ander spots te kijken. We slaan ergens een zandpad in langs het ebro stuwmeer en volgen dit een tijd. Misschien komen we gert zijn spot wel tegen dachten we, want die vertelde ons dat zijn stek waar hij met de gasten vist als hij word ingehuurd ook ergens op een afgelegen zandpad was. Natuurlijk komen we hem niet tegen en raken we de orientatie een beetje kwijt, we vragen de weg aan een boer die toevallig langs rijd. Die bleek erg behulpzaam en maakte ons duidelijk op'' handen en voeten'' dat we hem moesten volgen en na een rit van een half uur over zandpaden stonden we weer in de bewoonde wereld. Na een blik op de kaart bleek dat we bij het begin van het stuwmeer zaten in Escatron. Op dit punt stroom,de de Ebro dmv. een grote stroomversnelling/waterval het stuwmeer in. Kijken of dat iets is. Daar aangekomen zagen we 2 vissers we probeerde wat informatie bij ze in te winnen, ze waren erg enthousiast en behulpzaam maar spraken allen spaans waar we geen klit van verstaan. Maar we maakte ze toch duidelijk dat we de kunst wilde afkijken bij hun dat vonden ze geweldig. Toen werden we snel wijzer de spanjaarde visten met dood aas wat ze mee laten voeren met de stroom. De beste man kwam vast te achter een steen en verspeelde zo zij laatste aasvis maar wij wisten genoeg. Na een ritje van 20 min waren we weer in Caspe daar kochten we wat verse makreel snel ff gechineesd en terug naar Escatron. We begonnen bij de waterval te takelen met onze makrelen maar bas had meer vertrouwen in een stuk waar het minder stroomde. dat was een goede zet van hem want daar werd eindelijk de eerste meerval gevangen van de vakakantie!! Yes maaaasterlijk dude, nog nooit waren we zo blij met een vangst we hadden weer vertrouwen. Even op de film en op de foto nog even meten 1.43, mooie maat, en weer zwemmen. Op dezelfde plaats begin ik te vissen als Bas nog bij komt van zijn vangst en bij de tweede worp is het ook voor mij raak. En dikke aanbeet en een enorme run Bas zet de hele actie op film en na 20 min ligt mijn 1.46m lange meerval op de kant. Nog even door vissen maar het was al laat we vingen niets meer dus naar huis om een pot bier te drinken op onze prestaties.

Dag 6 (Donderdag 8 maart)
Vandaag hebben we  s morgens uitgepit en het huisje al vast wat op orde gebracht voor vertrek want we rijden vrijdag nacht om 03.00u weg en die dag hebben we gert ook weten te strikken om me te gaan vissen. Misschien vanmiddag ook als het mee zat maar dat was natuurlijk niet want er zat helemaal niks mee deze vakantie. Daarom zijn we s middags weer naar Escatron gegaan waar ik meteen bij de eerste worp een super dikke aanbeet kreeg en weet te verzilveren. De meerval springt uit het water en neemt een snelle run Bas en Rudy waren nog op aan het tuigen , ze lieten meteen alles vallen en schieten me te hulp met het landen van de vis. Weer alles op de film hij was 1.59m lang op de foto met dat monster en weer terug het water in. We vissen verder maar we kunnen geen vis meer landen. Rudy krijgt nog wel 3 maal een dikke aanbeet maar hij weet de haak niet te zetten waar hij enorm van baalt omdat hij nog geen meerval heeft gevangen. Na ff gebunkerd te hebben bij de chinees weer terug naar Escatron om s avonds en snachts staties met makreel te vissen. Hengels erin kamp vuurtje gemaakt zitten we net lekker, zetten ze in spanje de windknop weer aan!! Dat was  geen doen met die klit wind dus vuur uit en wegwezen. De enige hoop voor Rudy op meerval lag in handen van gert met zijn vistrip waarbij er met pallets werd gevist.

Dag 7 (Vrijdag 9 maart)
Om 09.00u stonden we op appel en stapten we bij gert in de terreinwagen met visboot erachter. Nu was de laatste dag dat we nog meerval konden vangen. We spraken af dat we ombeurte een een hengel pakte die beet had en Rudy de eerst want die had nog niets Bas de tweede , die had er 1 en ik de derde.

Nadat gert alle montages zeer profie had uitgevaren en een zwik pallets erbij had gegooid was het wachten. Maar niet lang want we liepen net naar de stoelen toen ik in mijn ooghoek de eerste hengel(die van rudy) krom in de steun zag staan. Heeft Rudy beet dan!!!! Rudy zette als een dolle de haak en de dril kon beginnen. Dit was een echte meerval die hengel stond maximaal krom en Rudy kon hem maar net vasthouden. Gert riep dat hij in de boot moest gaan zitten want we moesten er achteraan varen anders kregen we hem nooit binnen.... jooo dit is dus een vetzak riepen Bas en ik. Rudy op de boot voor de dril en ik erop voor alles te filmen en na 20min trok gert een dikke knaap van 2.01m in de boot niet normaal wat een kanibaal !! Op de kant de foto s gemaakt en weer zwemmen met dat beest. De montage weer beaasd en uitgevaard en vlak daarna weer dezelfde hengel krom, die was voor Bas. Een kleinere slag meerval 1.50 maar wel vis. Snel de montage weer uitgevaard wat bij gevoerd en na een korte tijd was het weer raak op die hengel. Nu was hij voor mij ik moest ook in de boot maar het bleek niet zo n monster te zijn als die van Rudy maar behaalde toch een lengte van 1.57m. De volgende beet was weer op Rudy zijn master hengel en weer een dikke kanibaal voor Rudy van 1.97m. Bas ving daarna weer met de hengel van Rudy een meerval van 1.46m en ik kreeg nog een beet op mij eigen hengel maar die schoot eraf tijdens de dril. We hebben die dag 6 maal een kromme hengel gehad en 5 ervan verzilverd, het was voor ons echt een topdag die de vakantie gered heeft.

Na het harde werken voor een vis zijn we toch beloond ,

Bas ; 1.43m , 1.46m , 1.50m meerval.
Rudy; 1 snoekbaars, 1.97m , 2.10m meerval
Eric2 snoekbaars, 1,46m, 1.57m, 1.59m meerval

Onderaan het verslag staan alle foto's.
Dag 8 (Vrijdag 9 maart)
We moeten naar huis om 0.300u reden we aan in caspe.Na een voorspoedige rit de huurauto weer terug gebracht en nog net optijd ingecheckt op het vliegveld. Het was weer niet normaal warm in die kist maar na 1.45u vliegen waren we weer in eindhoven en waren we weer een ervaring rijker.

We hebben niet veel gevangen maar er wel uit gehaald wat erin zat en we gaan zeker weer eens terug.

Daar gaan we dan

donderdag 24 september 2009