U bevindt zich hier: Verslagen > Vakantiemeervallen

Vakantiemeervallen

Om de vakantie in te zetten ben ik een avond gaan meervallen op de Maas. Het plan was een strook op de rivier en enkele stekken op een aangrenzende plas de kans te geven. Van lokale vissers had ik vernomen dat er reeds verschillende meervallen op de Limburgse maasplaasen werden gevangen afgelopen jaar, zowel met kunstaas als met aasvissen.

De aasvissen - voorns die mijn oudste zoon eerder die dag gevangen had - werden op een metertje boven de bodem aangeboden. De wind zat zachtjes mee met de stroming wat het driften toch wel gemakkelijk maakte. Rond de klok van acht werd de eerste aasvis gegrepen. Een sterke meerval van 180 cm gaf sport van de bovenste plank. Ik had weer geluk in de meervalloterij vandaag.

Later besloot om één van de aangrenzende plassen een kans te geven. Dieper water grenzend aan ondiep is bij veel rovers in trek en boven het ondiepe zag ik het wel zitten vanavond. De dobbers werden afgesteld op halfwater nu. Langzaam, met de elektromotor in achteruit, sleepte ik de vissen over de rand van het talud. Na een uurtje knalde een dobber onder water. Na het stevig zetten van de haak dacht ik eerst nog met een kleintje te doen te hebben. De vis kwam snel kopschuddend naar boven maar had blijkbaar nog niet door gehaakt te zijn. Aan de oppervlakte sloeg de vis een enorme kolk en zwom dan met een treinvaart van de boot weg. Daar gaat je hart wel even sneller van slaan! De tweede vis vanavond en nog wel een stuk zwaarder dan de eerste. Mijn geluk kon niet op vandaag.

De 300 grams hengel stond minutenlang hoepelkrom. Een geweldig gevoel! Voor deze vis was mijn zeiltje in de boot, dat het tapijt slijmvrij diende te houden, toch wat aan de kleine kant. 190 cm+ en toch wel erg zwaar.
Even poseren voor de camera en terug zwemmen mocht ze. Een meer dan geslaagde eerste vakantiedag!

groeten
Jo Mebis

dinsdag 12 juli 2011