U bevindt zich hier: Verslagen > Tweeluik baars meerval

Tweeluik: baars - meerval

Baarzen hebben zich reeds voldoende bewezen als geschikte aasvis om meerval te vangen. Het is ook ontzettend leuk om er een aantal te vangen tijdens een visdag. Daarom hebben we de laatste tijd het meervalvissen gecombineerd met baarsvissen. In de eerste plaats om ons van de nodige aasvissen te voorzien maar ook om de nodige actie te beleven tijdens een meervaldag waarop snorremans weinig acte de presence geeft.
 
Nadat Tom me voorzien had van enkele superplugjes bij uitstek, nl. de Salmo Hornets, is aasvissen vangen een fluitje van een cent. Baarzen bijna zoveel je er maar wil, maar ook kopvoorns en roofblei komen regelmatig met deze kunstaasjes in de boot. Heb je geluk dan vang je zelfs een meerval met dit plugje voorzien voor baars. Zo vingen we onlangs een kleine meerval van ongeveer 60 cm op een hornetje van 4 cm!
 
Op hun beurt kunnen de gevangen baarzen en kopvoorns dan de grote rovers verleiden en zorgen voor aangename sport in de vorm van meerval. Het waren er niet veel de afgelopen maand, maar met een lichte spinhengel aan boord en wat plugjes is toch elke visdag weer een feest (zeker met een fijne vismaat erbij)!
 
roofvisgroeten
Jo Mebis

vrijdag 7 oktober 2011