U bevindt zich hier: Verslagen > Twee missers en een maas meerval

Twee missers en een maas meerval

Zaterdag 15 oktober zijn Ronnie en ik afgereisd naar de maas om een avond en nacht op meerval te vissen.

Plan de campagne:
- 2 hengels met breeklijn
- 2 hengels onderwaterdobber

Na met het kleine bootje alles aan de overkant gezet te hebben was de rolverdeling al snel gemaakt. Ik de tent op zetten en eten maken, Ronnie stenen zoeken voor de onderwaterdobber verankering.

De eerste aanbeet kwam al heel snel. Na het uitvaren van mijn breeklijn werd de aasvis al gegrepen toen ik nog aan het terugvaren was! Flink beschadigd maar net naast de dreg gehapt welke ik tever naar boven had bevestigd.

Voel goede moed een lekker 3 gangen menu gegeten en na wat biertjes maar de tent opgezocht. Over wat er in de tent is gebeurd ga ik niet teveel vertellen. Dat moet Ronnie maar een keer doen ;)

Tegen de ochtend om 5:30 werden we plots onderbroken, de pieper van Ronnie fluitte een mooi deuntje. Na het strak laten lopen van de lijn zette hij beheerst de haak en na een korte dril konden we een meerval van 88cm landen.

Later volgde er nog een aanbeet op de breeklijn van Ronnie welke ook niet bleef zitten. Ook een geraspte aasvis bleef over.

Lessen voor de volgende keer.
Dreggen verder bij de staart. Of liever onderwaterdobbers zodat kleinere meervallen de aasvis rustig kunnen wegslikken en gehaakt worden door de circle hook bij het wegzwemmen / strakzwemmen van de lijn.

Groetjes Bas
prachtige zonsondergang
Ons kamp voor de nacht
Netjes in de mondhoek op een circle hook
88 cm maas meerval
Away he goes
Beschadigde aasvis

woensdag 19 oktober 2011