U bevindt zich hier: Verslagen > Supersessie op de Maas

Supersessie op de Maas

Woensdag trok ik met twee vismaten naar de Belgische Maas. De watertemperatuur was de afgelopen weken flink gestegen richting twintig graden. Op de noordoostenwind had ik het echter niet zo goed begrepen maar de twijfel zou snel omslaan die dag. Na ongeveer een klein half uur liet de ratel van de bijhengel zich horen en ving mijn vismaat zijn allereerste meerval. Hij was superblij met deze eerste oervis. We werden die dag werkelijk verwend door de Maas en mochten meermaals de hengels lekker krom trekken. Maar liefst elf meervallen kwamen die dag in de boot in lengte variërend tussen de 30 cm en 160 cm.

Met het kwakhout kregen we de meervallen in beweging en we schotelden ze een lekkere hap voor in de vorm van een dikke tros canadese wormen. We visten met een handhengel op gevoel en aan de bijhengels met reel werd een eenvoudige dobbermontage gebruikt bestaande uit een snoekdobber van ongeveer 20 gram drijfvermogen, loodje en onderlijn. De dobbers van de bijhengels werden op een veilige diepte afgesteld op half water en gewoon meegesleept op een metertje of twee van de boot. Met de handhengel visten we wat dichter bij de bodem.

Wat ik je zeker niet wil onthouden is het aantal visloze sessies die er vooraf gingen dit jaar (en nog meer vorig jaar). Zo waren een tiental meervaluitstappen dit jaar reeds zonder enige aanbeet vol gemaakt. Dit maakt de meervalvisserij dan ook wel een taaie aangelegenheid! Na het harde werk en doorzetting wordt je misschien wel beloond. De aanhouder wint, wordt wel eens gezegd, en dat geldt zeker voor het meervalvissen.

 

vissersgroeten

Jo Mebis

 


maandag 9 mei 2011