U bevindt zich hier: Verslagen > Succes op de Seine

Succes op de Seine

Na een 6 tal jaar geleden een schuchtere poging gedaan te hebben op de Ebro te Mequinenza “zonder” gelande meerval hebben we vorig jaar eindelijk de stap ondernomen om op de Seine te gaan vissen net onder Parijs. Die keuze van locatie was logisch na het zien van de schitterende DVD’s van Stefan Seuss, testvisser voor Black Cat alsook ontwikkelaar van heel wat topmateriaal om op meerval te vissen.


Na een korte trip van ongeveer 4 u staan we voor de grote uitdaging om een degelijke stek te vinden langs de hobbelige oevers van de Seine, heel veel plaatsen zijn moeilijk tot niet te gebruiken als oever om meerval te landen. Na over heel wat kilometers oever gehobbeld te hebben vinden we eindelijk een stek waar het gewoon ruikt naar meerval en waar we zonder al te veel problemen meerval konden landen.(en vooral grote meerval.... ja, we gingen er vanuit dat we gingen slachten,hihi)


Het was schitterend weer om te starten doch de eerste 2 dagen geraken we door de sterke stroming niet aan voldoende aasvissen dus het meervalvissen kon pas starten op dinsdagnacht. (Tip, neem eventueel al wat aasvissen mee van thuis uit zodat je niet afhankelijk bent van het vangen ter plaatse, let wel op wetgeving aangaande vervoer van levende vissen) De eerste nacht dat er effectief kon gevist worden werden 4 hengels uitgezet, 2 naar de overkant en 2 op boeien, respectievelijk links en rechts van de stek. Echter, al gauw werd duidelijk dat het vissen op die boeien nagenoeg onmogelijk was, de stroming was zo sterk en er dreef zodanig veel rommel op de Seine dat na amper 1 u de boeien al lang niet meer op de voorziene uitgezette plaatsen stonden. Dus ja, bleven er nog 2 hengels beaasd over en binnen een tijdbestek van 2 uur werden 2 kleine meervallen geland, afkomstig van 1 en dezelfde hengel.  Dus klagen kon ik niet, het waren dan wel niet de grootste (80cm en 1m) maar blij was ik zeker want het waren mijn eerste meervallen ooit !!! Meer had ik niet verwacht dus het kon al niet meer stuk.


Woensdag terug zelfde stramien, uren en uren met de vaste hengel om toch maar de benodigde aasvissen te vangen.  Woensdagavond werden de hengels verzet op andere stek maar door het ontbreken van aasvissen konden er terug maar 2 effectief ingezet worden, zodra 1 vis gehaakt zou worden was het over met vissen door gebrek aan aas. 02.15 u, ruk ruk ruk en knal, de breeklijn breekt, de belletjes vliegen alle kanten uit en de dril is begonnen, na een korte maar harde dril ligt er een zeer fraaie meerval aan mijn voeten, 1,55 m lang en na een kortstondig verblijf op de onthaakmat is deze vis meteen de derde van de sessie en ook de grootste.


De andere hengel leverde die nacht niks meer op en omdat de scheepvaart vrij vroeg begint was het over met vissen.

Donderdag weer hetzelfde liedje, de ganse dag geprobeerd om de aasvissen te vangen, ondertussen was het berekoud geworden, kregen we nog een ferm onweer over ons heen maar om 19.00 u lagen er toch weer 3 hengels beaasd te water. Om +/- 03.00u werd ik gewekt door harde rukken aan de hengeltop en na het gebruikelijke knallen van de breeklijn met daaropvolgend in het rond vliegende belletjes volgde een ferme dril die niet echt vlekkeloos verliep maar kon ik toch een volgende meerval landen, 1.66m dus ja, voor een eerste keer meervalvissen en slechts 3 nachten vissen 4 gelande op het droge met die fraaie 1,66m als afsluiter.


Mooier kon ik niet dromen en ik kon al niet wachten om terug te komen!

Die volgende keer liet niet lang op zich wachten, amper 8 dagen later vertrek ik alleen naar Frankrijk. In de morgen om 04.00 u vertrokken en om 08.15 u stond ik al op mijn gewenste stek maar toen begon weer het moeilijke vangen van de aasvissen, sterke stroming bemoeilijkte dat enorm en die stroming was nog sterker dan een week ervoor, overvloedige regens hadden daar voor gezorgd. Uiteindelijk maar 2 deftige aasvissen kunnen verschalken na bijna een hele dag op een "keiharde" koelbox gezeten te hebben. Deze vissen gingen snel aan de haak zodra het donker werd. Slechts enkele uren later was het bingo en haalde ik voor het eerst ALLEEN een 1,42 m lange meerval binnen. Verder geen actie gezien maar ik kon super gelukkig mijn slaapzak weer opzoeken.


 


De volgende dag zelfde verhaal, gans de dag verloren voor een paar aasvissen en s 'avond dan terug 2 hengels te water. En wederom na slechts 2 u is het prijs en volgt een fantastische dril van een enorme vis. Uiteindelijk koste het meer tijd om de vis op het droge te krijgen dan de dril "himself" maar wat een schitterend resultaat, een 2.21m lange meerval was mijn grote trofee.Ik had veel verwacht, echt veel maar dit overtreft mijn stoutste dromen. spijtig genoeg stond ik er alleen voor en was het ritueel van foto’s trekken of filmen iets ingewikkelder dan dat je met 2 gaat vissen. 5 nachten vissen en voor het eerst met degelijk materiaal van Black Cat heeft me 6 vissen opgeleverd, gaand van 80 cm tot een maximum van 2.21 m, ik had het echt slechter kunnen treffen denk ik zo......

Ik kijk al uit naar het voorjaar 2014, hopelijk kunnen we weer dergelijk resultaat boeken !!!!

Met vriendelijke groeten,

 


vrijdag 28 februari 2014