U bevindt zich hier: Verslagen > Schitterende avond op de Maas

Schitterende avond op de Maas

Na honderden uren websites lezen en filmpjes kijken en drie vruchteloze visdagen op eigen houtje, besloot ik dat het welletjes was geweest: ik had hulp nodig. Mijn kwaal? Iets groots, met slijm, veel slijm, en twee kleine kraaloogjes. O ja: en ook nog voelsprieten, van die lange dingen die heen en weer wuiven... Meervallen, dus!
Ik had er al wel een tweetal gevangen tijdens het barbeelvissen met kaas, maar die waren nauwelijks groter dan een haring en ik wou toch zo graag een keer op de foto met zo'n gezellige dikkerd in mijn armen... De redding bleek dichter bij huis te wonen dan verwacht, in Helmond meer bepaald, in de vorm van Bas van Nuland, de dynamische kracht achter Roven.nl.
Ik belde hem op, en we spraken af om een keer samen te gaan vissen. Gisteren was het dan zo ver en had ik de eer en het genoegen om een avondje door te brengen aan boord van de Carolina Skiff van deze Meervalgrootmeester: we zouden ons wat amuseren op de Maas. Een uurtje trollen leverde niets op, behalve een leuke baars op een ratelplug, maar toen het begon te schemeren en Bas met zijn kwakhout-toverstokje begon te clonken, kwamen de dingen in een stroomversnelling terecht. Vrijwel meteen kreeg ik een aanbeet en na een heftige dril ving ik een meerval van dik boven de tachtig centimeter, op mijn vertrouwde wrakvishengeltje. Een kwartier later kreeg ik weer een aanbeet, die ik prompt missloeg. Niet getreurd echter, want het tweelingbroertje van mijn eerste vis besloot kort daarna dat ook hij mij leuk vond: mijn tweede ernstige meerval was een feit... Toen was het aan Bas om iets te vangen, en hij deed dat meteen "in style" door er eentje van 155 cm uit te trekken! Na nog een wat kleinere vis vielen de beten even abrupt weg als ze gekomen waren, en we mochten drie uur lang nog doen wat we wilden, de snorremansen hadden er geen zin meer in - al zagen we ze af en toe nog wel een keertje opdoemen op de visvinder. Ik heb mij werkelijk te pletter geamuseerd en wil Bas heel erg bedanken voor deze prachtige avond!
Tom

donderdag 19 augustus 2010