U bevindt zich hier: Verslagen > Monster meerval van 250cm

Monster meerval van 250cm!

Deze monstervis is door mijn Franse vismaat Pascal gedrild. Jurgen en ik hadden al vis gevangen en Pascal nog niet, dus vond ik dat hij ook over mijn hengels mocht beschikken. Ik maakte nog een geintje dat hij een 240 vis zou vangen.
 
Toen een van mijn Jenzi hengels rond 22.00 doorboog, pakte hij, na nogmaals aandringen, de hengel en sloeg aan. Omdat ik wist dat er een obstakel onder de kant lag, werd de vis vanuit de boot gedrild. Jurgen bestuurde de boot, en wist de vis uit de takken te houden. Pascal stelde het materiaal op de proef door keihard te drillen. Evengoed duurde de dril 20 minuten. Terug aan de kant hebben we de vis vluchtig gemeten en dachten dat deze 240 cm was. Pascal heeft zich wel 1000 maal verontschuldigd en vond dat het niet zijn vis was maar "onze" vis. Laten we het maar op een stukje teamwork houden.
 
De volgende ochtend hebben we, in het bijzijn van Eelco en enkele andere MSG leden, de vis opnieuw gemeten. De vis bleek 250 cm te zijn. We hebben niet gewogen maar iedereen schatte de vis rond de 100 KG.
Speciale dank aan Eelco en zijn kornuiten voor het maken van de mooie foto's.
 
Montage: breeklijn aan takken overkant rivier
Hengel: Jenzi baitmaster glass 3,00 mtr
Molen: Penn 950 ssm
Lijn: Black Cat 0,65mm 80KG
Aasvis: Grote giebel

Groeten,

Tom Zwanenburg

maandag 2 mei 2011