U bevindt zich hier: Verslagen > Met onze neus in de boter

Met onze neus in de boter

Het was het dan eindelijk zover. Voor de zesde keer reisden we af naar het 1500 km verder gelegen Catfish Camp Caspe in Spanje. Dit keer hadden we gekozen voor het All-in arrangement. Omdat we onderweg pech kregen met de auto kwamen we uiteindelijk op zaterdag 2 mei laat aan op het terrein van Catfish Camp Caspe en werden we ontvangen door Gert, Jacintha en Gerard. Onder het genot van een koud biertje werden de benodigde papieren in orde gemaakt. Na even bij gekletst te hebben gingen we naar de iets verder gelegen huisjes en dumpte we onze spullen. Nog snel even naar de winkel omdat ook daar op zondag de winkels gesloten zijn. Na het boodschappen doen besloten we de chinees te bezoeken. Zoals ook voor gaande jaren kregen we weer enorm veel en lekker eten! Moe van reis besloten we hierna ons bedje op te zoeken.
Zondag ochtend stond iedereen met veel goede moed op en melde we ons bij Gert en Jacintha op het kamp. Jacintha was al druk bezig geweest en had een heerlijk ontbijtje voor ons klaar staan. Onder het genot van een kop koffie werd al druk gespeculeerd wat de vangsten van vandaag zouden worden. Gert zou de gehele week met ons mee op pad gaan. Nadat we onze buiken vol hadden vertrokken we met de four-wheel drive van Gert naar de stek van komende week. Na een jeepsafari van 30 minuten kwamen we aan bij onze stek. De zon stond al hoog aan de hemel en met 30 graden Celsius werd al gauw de zonnebrand te voor schijn gehaald.
niet onbekend waren met het meerval vissen was het klaar maken van de hengels en uitvaren van de lijnen zo gepiept. Nu maar wachten op de aanbeten. Franklin was dit jaar voor de eerste keer mee en wist dus niet wat hem te wachten stond. Wij, Patrick, Matachel en Maikel hadden in Nederland natuurlijk de grootste verhalen van voorgaande keren. We hoopte dus ook dat de meerval ons niet in de steek zou laten.
Al gauw was het raak en sloeg Patrick de eerste meerval voor Franklin aan de haak. Na een korte dril door Franklin werd een mooi exemplaar van 134 centimeter geland. Gert vaarde onmiddellijk de lijn weer uit. De volgende aanbeten lieten niet lang op zich wachten en vissen van 189, 163 centimeter werden geland.
In de tussentijd had Gert gezorgd voor een kop koffie. Echter het werd ons niet gegund deze op te drinken. Al gauw haakte Matachel de eerste twee meter vis. Matachel had een persoonlijk record van 207 centimeter te verbeteren. Na een hevige dril gaf de meerval zich over. Na twee keer meten bleek het te gaan om 203 centimeter. Niet verkeerd om mee te beginnen. Vervolgens was Franklin weer aan de beurt terwijl Matachel druk doende was de gevangen meerval van Maikel te onthaken. Gezien de dril was dit echt een serieuze meerval. Gert riep al gauw dat dit een meerval van 220 + zou betreffen. Vol verwachting met de camera in de hand stonden we dan ook te wachten op de eerste glimpen van de vis. Het resultaat mocht er zijn. Een meerval van 226 centimeter kwam boven! Natuurlijk wilde we allemaal met deze vis op de foto. door Patrick gehaakt en Maikel wist een meerval van 209 centimeter te vangen. Na hevige dril en verzuurde armen werden uiteraard foto’s en filmpjes gemaakt van de gevangen vissen.
 
De eerste visdag zat erop! Gezien de gevangen afmetingen waren we de eerste dag direct al met onze neus in de boter gevallen. We waren dan ook allemaal optimistisch over de komende week. Voorgaande keren ging het ons namelijk niet zo gemakkelijk af. Nu leken de twee meter vissen op onze stek opgestapeld te liggen.
’s-Avonds besloten we te gaan eten in een van de vele restaurantjes in het centrum van Caspe. Voor 10 euro p.p. zaten we helemaal vol en zochten we hierna ons bedje weer op!
de week vorderde hielden de grote meerval het voorgezien. Er werden veel meervallen van rond de 150 centimeter gevangen en de sfeer was super. Tussendoor werden tientallen karpers gevangen van allemaal ver boven de 90 centimeter en 30 pond. Zo af en toe liet een grote meerval zich nog strikken.
Halverwege de week nam Gert zelf ook een hengel mee gezien het feit dat wij op het uitvaren na alles zelf deden. Gert maakte aan zijn nog gloednieuwe hengel een montage en vaarde deze uit. Even later ging de top als een gek te keer en stond ik, Patrick als dichtste bij de hengel. Geen moment twijfelen en aanslaan die hap. Ik voelde dat ik en serieuze vis had gehaakt maar al gauw stond Gert naast me om de hengel over te nemen.
Na een lange dril bleek er een meerval van 223 centimeter aan te zitten. Niet verkeerd dus. Beetje jammer dat hij niet iets verder had gezwommen en aan onze hengels hing. Maar ja, het was een pracht vis.
 
In totaal werden door ons 38 meervallen en 15 karpers gevangen. Er werden zeven meervallen gevangen van boven de twee meter. Diverse meervallen van rond 190 centimeter en uiteraard een aantal kleinere exemplaren. De grootste karper betrof 99 centimeter met een gewicht van 17 kilo.
Kortom we hebben een schitterde week gehad. Met een gemiddelde temperatuur van 27 graden Celsius en het aantal gevangen vissen zijn we op zaterdag met een voldaan gevoel weer vertrokken naar Nederland. We bedanken Gert, Jacintha en Gerard dan ook voor de geweldige visvakantie.
M.v.g Patrick, Matachel, Maikel en Franklin.

donderdag 27 mei 2010