U bevindt zich hier: Verslagen > Meervallen in maart 2011

Meervallen in maart 2011

Na de prachtige foto's van onze trip naar Caspe (dorpje aan de rivier de Ebro in Spanje) in 2010 wilde Tommy ook een gaan vissen op meerval. Na zijn eerste vangst in Nederland op de maas met kwakhout was hij ook toe aan een tripje naar Spanje. Vanwege zijn drukke planning in de warme maanden besloten we in maart te gaan. Mijn nieuwe pickup vol met pellets geladen en in twee dagen reden we naar Caspe. Onderweg een Formule1 hotel geboek, vakantie betekend uiteraard niet stressen, en niet vermoeid aankomen op de plek van bestemming.

Na een vlotte reis kwamen we eindelijk bij de Ebro aan.

Tommy op de foto met het prachtige bovenmeer van de Ebro, lake 'd aragon
We gaan voor het eerst naar de nieuwe accommodatie van Catfish Camp Caspe. Gert en zijn vrouw Jacintha hebben heel hard gewerkt aan deze nieuwe accommodatie en ik was zeer onder de indruk van hetgeen dat ze hebben neergezet.
Niet dat we iets mis was met het vorige onderkomen hoor, vissers kunnen namelijk ook in een tent slapen de hele week dus alles luxer dan dat is al vaak goed, maar dit is meer een luxe hotel in plaasts van een viskamp.
Alles is nu centraal, het clubhuis, de appartementen met airco combimagnetron eigen douche en toilet en satteliet TV, een zwembad, en de boten voor de gasten die het stuwmeer willen bevissen liggen op loopafstand in de haven.
Heel netjes
Ideaal voor de vrouwen die mee mogen
Van je balkom kijk je zo uit op de ebro
Catfish Camp Caspe
Maar goed, we kwamen natuurlijk om te vissen. Niet om te zwemmen (maart weet je nog).
Vol goede moed de eerste dag afgereisd naar de visstek en alle hengels uitgevaren met pellets eraan.
De eerste dag bleef het erg stil.

De stroming was zeer sterk en ons lood bleef niet goed op de plek liggen. Zelfs niet 500 gram.
We visten in een buitenbocht waarvan wij aan de binnenkant van de bocht zaten. Je lijnen liggen dan heel ver en gaan in het water als zeil werken. Dit bleek later te verhelpen te zijn door aan de buitenkant van de bocht te gaan zitten en vervolgens alleen stroomafwaarts een stek te maken. En niet recht vooruit of stroomopwaarst. De krachten op je lood worden dan te groot.

Na deze lessen geleerd te hebben gingen we de volgende dat aan de buitenbocht zitten en ondanks de zware regen wisten we 6 meervallen te vangen.  De autofocus op de camera stond niet aan dus een aantal zijn niet scherp. We dachten dat het door de regen kwam maar dit knopje is in de tas omgezet....
Tommy met zijn eerste Ebro meerval
Basje hard aan het werk in de regen

Mijn beurt was gekomen en het duurde niet lang of een hengel vouwde gevaarlijk ver dubbel en ik stond mijn eerste vis te drillen. Tijdens mijn dril ging er nog een hengel af en nu stonden we samen te drillen. Wat een beleving! Helaas door de natte ondergrond "floepte" mijn vis na het onthaken, tijdens het landen van Tommy's vis terug de Ebro in. Geen foto dus.

Tommys' tweede

Niet lang daarna mocht ik toch nog een meerval mee op de foto nemen.

Tommy wachtend op de volgende aanbeet
Die niet lang op zich liet wachten
Vervolgens haakte ik iets wat we vandoor ging als de brandweer!
Het bleek een enorm sterkt vis te zijn waarvan ik de grootte enigsins verschatte. Met een lengte van 160cm ongeveer.

Uiteindelijk ving Tommy de 6e vis van de dag.

De volgende dag hadden we de hoop er goed inzitten. Die dag vingen we er 3.
Donkere lucht boven de Ebro. Gelukkig lekker warm door Tommy's koffie!
Ik ving er een van 180 cm waarvan eigenlijk geen foto goed is gelukt. Toch maar een foto voor de ongelovingen ;)
Slechte foto van mijn 180 meerval. Alles was nat, ook de camera

Toen was Tommy weer aan de beurt en hoewel we wat langer moesten wachten dan de vorige keer ook voor hem nu een sterke vis!

Dag 4 van de vakantie wilde we op het meer gaan kwakhoutvissen. Gert was zo vriendelijk geweest ene boot klaar te leggen in de haven. Na drie dagen pellet vissen in de modder en de regen wilde we wel even wat anders. Mensen die dus beweren dan het een forelvijver is waar je zo even dikke meerval kan gaan vangen die kunnen nog van een koude kermis thuis komen! Het is echt hard werken, vooral in deze omstandigheden!
De wind was echter dermate krachtig, windkracht 5 met stoten van 7, dat kwakhoutvissen, uberhaubt vissen niet mogelijk was. We hebben wat gevist bij de beschutte omgeving van het klooster bij Escatron om de tijd door te komen. Echter vingen we daar niets. Het stroomde ook heel erg hard. De regen van de afgelopen dagen plus nog extra water van de Pyreneen maakte het alleen maar meer.
Waterval van Escatron met het klooster op de achtergrond
De laatste dag hadden we prachtig weer. Dit maakt het vissen heel aangenaam.
Genieten van het mooie weer. Hulde aan de beetmelders
Die dag vingen we echter niets met name door de harde stroming. Maar genieten was het wel.
Deze Fin Nor wacht op zijn beurt om zijn spierballen te laten zien
Tijd om weer naar huis te gaan. Met alle gasten en Gert en Jacintha nog een afsluitend diner bij de Chinees in Caspe en weer lekker naar huis. We besloten de weg terug te nemen over Andora. Een prachtige route door de bergen tussen de sneeuw.
Natuurlijk allebei even op de foto.
Wat is de auto vies geworden...boy
Gert en Jacintha bedankt voor jullie fijne zorg tijdens onze 4e vakantie bij jullie en je gaat ons zeker terug zien!

Wil je zelf ook eens gaan meerval vissen? Neem dan even contact op met Gert of Jacintha. Ze helpen je graag op weg en ik kan je verzekeren dat je heel goed gehoplen wordt. En je grootste vis ooit kan vangen!

http://www.catfish-camp-caspe.com/

Bas van Nuland

donderdag 14 april 2011