U bevindt zich hier: Verslagen > Meerval voor Freek

Meerval voor Freek

Al jaren vissen op snoek, snoek(baars) en m'n favorite roofvis de roofblei. Wilde ik toch eens wat anders gaan proberen.
Het vissen op meerval. Eerst contact gezocht met Bas van Nuland (www.roven.nl), over hoe je het beste op meerval vissen kunt aan pakken.
Tijdens het roofbleien ieder jaar vang ik regelmatig een meerval., tijdens het diagonalen. En dan maar denken dat meervallen zo'n slome vissen zijn.
Het tegendeel bewijs maar weer dat ook deze vissen, het kunstaas pakken op volle snelheid.

Dag 2 was het ontdekken van het magische kwakhout. Hoe ga je ermee om, en wat voor een geluid ga ik horen.
Maar het belangrijkste, krijg ik voor het eerst een stijger te zien. Het eerste half uurtje viel niet mee. Een regenjas aan was geen overbodige.
Naar een klein 1,5 uurtje kreeg ik iets te zien op m'n dieptemeter.  M'n aas hangt nu rond de 4 meter en het is nu rond de 6 meter diep. De vis ging net zo snel omhoog dan omlaag. Wat nu! verder kloppen of ff wachten.
Dan toch maar kloppen dat ik zo. 4 keer tikken en dan weer ff wachten tot je iets ziet gebeuren.
Opeens kreeg ik 3 felle tikken op m'n St Croix avid (saltwater rod), en heel langzaam boog m'n top door. Aan slaan was m'n eerste reactie. Ik voelde heel even weerstand en los was de vis. Gek dacht ik meteen, een losser. Dan maar nog langer wachten, de volgende keer.
Dat liet niet lang op zich wachten. Deze stijger wilde wel heel graag m'n aas hebben.
Gelukkig kon ik deze vis wel drillen. Niet de grootste, maar het is er wel 1 dacht ik bij mezelf. De eerste meerval tijdens het clonken van het kwakhout.
Nooit gedacht dat het zo verslavend kon zijn. Dit is zeker niet m'n laatste sessie geweest het vissen op meerval.

vrijdag 1 juli 2011