U bevindt zich hier: Verslagen > Meerval vangst in de Linge

Meerval vangst in de Linge

Mijn naam is Richard Smeenk en al enige tijd verkocht aan het vissen op roofvis. Ik ben er op jonge leeftijd begonnen, maar ben er even een tijdje uit geweest. Ik ben begonnen met kunstaas. Rustig opgebouwd en met succes. Ben laatst zelfs met Bas erop uit geweest met zijn boot op de Linge. Leuk gevangen en mijn eerste keer trollen, leuk.
Ik woon in een dijkhuis in Kedichem vlak naast de Linge. Prachtige omgeving en prachtig viswater. Dus bijna elk vrij uurtje besteed ik aan de waterkant.

Op 7 oktober weer gegaan en dit maal met twee hengels met een dood baarsje aan het eind. Zo vang ik de laatste tijd erg goed. Snoek, snoekbaars en prachtige moddervette baarzen.

Zo begint de dag ook goed met een mooie 60er snoekbaars. Erg mooi donker van kleur, bijna zwarte vinnen.

Een uurtje later is het raak...Klap...weg dobber! Snoek denk ik, andere vis bijt toch vaak voorzichtiger. Rustig even laten lopen en dan gelijk slaan. Uit ervaring weet ik dat dit loont. Zo wordt de aasvis niet geslikt waar ik een hekel aan heb omdat je dan toch de vis
enigszins schaad. Ik vis bovendien ook met een dreg en zo haak je toch 9 van de 10 keer. Hangen, denk ik!! De vis stormt op de kant af. Erg apart, nog nooit meegemaakt ook. Tot een meter of twee van de kant houd hij het vol...MEERVAL!!! Nee dat kan toch niet hoor ik mezelf denken.
Maar het is toch zo. Dan neemt hij een sprint naar de diepte en naar zeker het midden van de rivier. Na een spannende mooie dril, land in de vis. onthaken en snel een paar foto's gemaakt.

74cm meerval in topconditie
74 cm prachtige meerval

Ik ving hem zoals ik al zei op een baarsje. Ik heb gewoon het simpele schuifdobber systeem gebruikt zoals je kan zien op mijn tekeningetje.


Een 6 grams Drennan no.1 Piker dobber met een paar loodjes en daaronder een stalen lijntje met een dreg. Eerst uitgelood tot de baars ongeveer een 10-30 cm van de bodem hangt. Zo ving ik ook al goed snoek, snoekbaars en dikke baars.

Wat een mooie vissoort zeg die meerval. Zeker zal ik ooit naar het buitenland reizen op zoek naar de grotere. Dat lijkt me helemaal een spektakel.

Richard Smeenk.


donderdag 27 mei 2010