U bevindt zich hier: Verslagen > Meerval uit Maastricht

Meerval uit Maastricht

Na de twee succesvolle sessies op de Maas de afgelopen weken besloten we nogmaals om de meerval achterna te gaan met levende giebels en het kwakhout. Een iets noorderlijke stek, net op de grens van België en Nederland leek ons ideaal.
Met behulp van mijn 4x4 Ford Explorer ging het traileren goed en konden we de boot 100 meter van de stek in het water laten.
4x4 only!
Uitzicht over de maas

Na een uur of twee vissen ging de Black Cat Buster van William krom in de steun en even dachten we even dat hij de bodem had gehaakt. Snel begon de hengel de bonken en wisten we dat het niet de bodem was.. Meerval!

De slip van de Fin Nor 9500 Ofshore begon te gieren en de dril kon beginnen. Na een minuut of 10 kregen we de fel gele dobber te zien en zat de spanning er helemaal goed in. Bijna binnen. De eerste glimp van de vis verklapte ons dat het inderdaad een meerval was en helemaal geen verkeerde!

Na twee pogingen had ik de meerval vast in zijn bek en trok ik hem de boot in. Hebbes! Hij zat goed gehaakt aan de Black Cat Power Hook en onthaken ging vlot.

Na een paar mooie foto's en felicitatie van mijn kant aan William lieten we de meerval weer terug in zijn element.

Bas van Nuland

donderdag 27 mei 2010