U bevindt zich hier: Verslagen > Meerval op de valreep

Meerval op de valreep

Na het meervalavontuur van vorige keer konden we niet wachten op snel weer te gaan. Met de verwachtte geboorte van mijn 3e kindje was het echter moielijk plannen. Gelukkig was het afgelopen zondag groen licht. Vrouw net uit het kraambed dus pakken die spullen, aasvissen mee, dit keer ook een tent en gaan met die banaan. Eric en ik zaten rond een uur of 21:00 lekker voor de tent (gekocht bij db-hengelsport )die inderdaad zoals beloofd door Roger op te zetten was door de minder ervaren kampeerders!

Klaar voor de actie
Het uitvaren van de boeien met giebels was even wat werk maar na een half uurtje zaten we lekker te genieten van het prachtige uitzicht.
Tegen het vallen van de duisternis kregen we onze eerste beet! En wat voor een.
Het was een terugzwemmer waardoor de lijn na een korte ruk slap viel en de vis naar ons toe kwam zwemmen. Ik stond net in de boot wat brakelichtjes te pakken en haalde met de hand wat lijn binnen. Eric draaide op en ineens voelde ik vis. Na een flinke tik van hem zat de vis gehaakt.
Zoals afgesproken zou ik de eerste vis beginnen te drillen maar dat was van korte duur. Er zat iets heel diks aan mijn lijn! Hij zat aan de verste boei op een afstand van ongeveer 150 meter. Met een rot tempo zwom de vis naar rechts en toen ineens was het over. Lijn kapot. Waarschijnlijk langs iets scherps gezwommen. 35/100 power pro is niet iets dat je met een hengel zomaar stuk trekt. Balen!
De nacht bleef rustig. Af en toe wel vals alarm door iets te grote aasvissen maar verder niets. Ook geen snoekbaars dit keer.
Toen we 's ochtends wilde opruimen lieten we de hengels nog even staan. Net voordat we ze wilde ophalen boog de rechter hengel dubbel. Eric was er snel bij en sloeg hard aan! Hangen! En hoe?!
Snel de boot in en de vis weg zien te houden van de vele takken en bomen in het water. Na een mooie dril wisten we dan toch nog op de valreep een mooie meerval te vangen van 87 centimeter.
Na een aantal foto's kon de vis weer terug.

Missie wederom geslaagd!
Bas van Nuland

donderdag 27 mei 2010