U bevindt zich hier: Verslagen > Meerval op de boei uit Roermond

Meerval op de boei uit Roermond

Vakantie!!!  Met de tent naar camping Hermans in Roermond. We gingen met z’n drieën, Ik (Ronnie, 33 jaar) met mijn vriendin (Lynda, 30 jaar) en mijn buurjongen (Joep, 16 jaar).

Joep zou 10 dagen bij ons blijven en ons doel was om veel op meerval te vissen en het liefst een hele grote te vangen. Dat ze te vangen waren wisten we al van vorig jaar, toen hebben we er 3 gevangen vanuit onze speedboot, maar geen hele grote.

Dit jaar hadden we een oude zeilboot gekocht bij een kringloopwinkel voor 50 euro en voor weinig geld goed opgeknapt tot een fijne ruime visboot. We hadden meervalhengels en wat toebehoren gekocht bij Bas in de winkel.

Overdag gingen we aasvissen vangen en deze hielden we in leven in een kliko met zuurstofpomp. S’avonds gingen we met de boot op pad om op meerval te vissen, bijna iedere dag. Het bleek ontzettend moeilijk om er een te kunnen haken. Met het afdriften en cloncken hadden we steeds geen succes. Wel af en toe een aanbeet, maar vaak werd de aasvis van de haak gegeten of platgedrukt net onder de haak.

We besloten om het eens s’nachts met het boeiensysteem te proberen vanaf de kant. We hadden een mooie stek gevonden aan een plas om ons kamp op te slaan, boeien en lijnen uitgevaren en hopen dat we de belletjes zouden horen als we sliepen. Om 23.30 uur kregen we een aanbeet, een korte ruk, de breeklijn bleef heel, maar de aasvis was erafgegeten. De rest van de nacht geen beet gehad.

De volgende dag nog een andere stek geprobeerd, maar weer visloos terug naar de camping.

De dag hierna haalde Joep me over weer naar de eerste stek te gaan, en ja hoor, om 4.30 uur s’nachts maakte Joep me wakker met de mededeling dat de hengelsteun omver lag, waarvan we dachten dat we het toch best stevig hadden neergezet. Ik telde de hengels en miste er een. Toen zag Joep een stukje van de molen boven het water uitkomen, deze was gelukkig blijven hangen achter een grote steen. Ik pakte de hengel, sloeg aan, en ja hoor, hij zat er nog aan. Vlug in de boot gestapt en na een korte dril konden we een mooie meerval van 120 cm in de boot trekken. Onze vakantie was geslaagd!!!


Groet,
Ronnie Eijk

woensdag 24 augustus 2011