U bevindt zich hier: Verslagen > Meerval op de Moselle

Meerval op de Moselle

Meerval 108 cm voor Eric
Bas met zijn meerval van 85 cm
Na een paar verslagen te hebben gelezen op http://www.meervalstudiegroep.com over de Mozelle waren Bas en ik (eric) vastberaden om daar met de nieuwe Carolina Skiff te gaan vissen op Meerval.

Na wat last-minute montage werk vertrokken we (veel te laat) richting Frankrijk. Na 5 uur sturen waren we op de camping en gingen we meteen naar bed. De volgende ochtend eerst de vergunningen gehaald en snel een macdonalds ontbijt naar binnen gewerkt. Op de camping konden we de boot erin laten met behulp van de kanteltrailer en wat karper-vissers.

Carolina Skiff j14.
We begonnen met vissen recht voor de camping. Tactiek kwak- hout en met de hengels verticaal vissen langs het oog van de FischFinder zodat we ons aas zagen hangen in het water. Als aas werden verzwaarde octopussen gebruikt met een dreg eraan waar een dikke bos dauwpieren aangeregen was.Het kwak - hout word gebruikt om de meerval van de bodem te lokken en hem te verleiden tot een aanbeet. Je slaat met het kwak - hout op het water zodat je een bepaald geluid krijgt hierdoor komt de Meerval omhoog.
Meerval montage.
Overdag zagen we enorm veel stijgers (meervallen die van de bodem omhoog komen reagerend op het kwak - hout) maar geen van allen greep het aas.S'avonds probeerden we het opnieuw en toen met meer succes Bas kreeg een dikke tik en trok een meerval van 65 cm naar boven. Daarna was het mijn beurt mijn octopus werd gegrepen door een Meerval van 108 cm en zorgde voor mooie sport op mijn 80 grams spinhengel. Even later kreeg  Bas een dikke aanbeet waarbij de ljin flink z'n vinger in sneed. Maar na een dril van 5 min konden we een mooi Meeval van 85 cm landen.
85 cm Meerval.
Drill Meerval 108 cm
1.08m Meerval.


Bas en ik vingen die avond allebij nog een Meerval van rond de 65cm. We waren zeer tevreden met het resultaat, 5 Meervallen in 3,5u vissen op nieuw water en geen ervaring met Meervallen met kwak - hout. De volgende ochtend zouden we het nog proberen maar dat leverde geen vis op maar wel veel aanbeten.

Het was een geslaagde trip naar de Mozelle er zitten veel Meervallen en we gaan snel terug om er meer te vangen.

Eric en Bas Van Nuland,
Team Roven.nl

Het huisje (90 euro voor 2 nachten)
De jachtgronden
De boot (Carolina Skiff) is gemaakt voor dit werk
Nog een kleintje in het donker

dinsdag 25 augustus 2009