U bevindt zich hier: Verslagen > Meerval op de Belgische Maas

Meerval op de Belgische Maas

Gisteravond ben ik met Bas van Nuland van de meervalsite roven.nl naar België gereden om daar een paar uurtjes op meerval te vissen. Zoals ik al eerder vermeldde heeft de meervalkoorts me gegrepen. Omstreeks half vier zijn we bij Bas zijn winkel weggereden en na een rit van zo´n anderhalf uur kwamen we aan  bij de stek.

Bas van Nuland

Het idee was om 1 hengel met levend aas  te vissen, jaja daar mag het nog en 2 spinhengels beaasd met een lekkere dot wormen. Bas liet mij eerst  zien hoe je moest kwakken, iets wat niet mee viel. Maar niet getreurd Bas is er een ster in dus dat kwam in orde.

Het was taai, slechts af en toe "een steiger" . Dit is een meerval die zijn schuilplaats verlaat door het geluid dat het kwakhout veroorzaakt. Dit kun je prachtig zien op de dieptemeter. Ja, en dan wordt het spannend. Wordt het aas gepakt of niet, het is eigenlijk een vorm van op zicht vissen en dat bevalt me wel.

Het bleek al snel dat de meerval weinig trek had, maar na een uur of anderhalf lukte het Bas toch om een aanbeet te verzilveren. Een mooie meerval van 105 cm was het resultaat.

Bas met zijn meerval

Helaas begon het 5 minuten na deze eerste vis te onweren en te regenen. We zijn snel naar de auto teruggevaren aangezien je met onweer beter niet op het water kunt verblijven. We hoopte toen dat het snel droog wed, maar dit zag er niet naar uit. Uiteindelijk hebben we na een minuut of 45 besloten om de boot te traileren en naar huis te gaan. Helaas.

Onderweg hebben we werkelijk noodweer gehad, veel regen en veel onweer. Ongeacht het weer en de snelle terugkeer naar huis was het een gezellige avond waarin we veel informatie hebben kunnen delen. We hebben afgesproken om het binnenkort onder betere omstandigheden nog eens te proberen.

Groeten,

Robert


maandag 13 juni 2011