U bevindt zich hier: Verslagen > Meerval madness in het donker

Meerval madness in het donker

Na mijn twee meervallen van afgelopen week besloten Eric en ik afgelopen avond er weer lekker op uit te gaan. Aasvissen mee, 4 hengels mee en natuurlijk het kwakhoutje. Net na zonsondergang werden de aasvissen al snel gekieteld door de eerste meerval snorharen.
De aanbeten bleven echter een tijdje uit. Er zat een meerval onder de boot, dan kon niet missen. Vaak dook een van de dobbers kort onder zonder iets te haken.

De meerval kan heel voorzichtig zijn wat dat betreft en kan de aasvis heel voorzichtig in zijn bek nemen zonder de haak aan te raken. Dit kan een frustrerend spelletje zijn. Op een gegeven moment is de actie dan weg en na het kloppen met het kwakhout heb je kans dat de meerval weer terug komt om te kijken wat er te zien, proeven valt.

Maar goed, dat even terzijde. Ons geduld werd in ieder geval flink op de proef gesteld.
Eric hielt inmiddels een hengel in de hand waarvan de dobber heel erg onrustig op en neer danste.
En toen ineens.. fop weg en BOTS!! Hanguu!
Eric stond op het voordek van de skiff te drillen en de boot werd van links naar rechts getrokken door een vis die ons materiaal tot het uiterste op de proef stelde. Na een paar lange, niet te stoppen, runs hadden we nog steeds geen enkele glimp van de vis opgevangen tot ineens uit de diepte wat bellen en "Jezus wat een dikke!" over het kalme water galmde. 
Na de vis gezien te hebben is ons enthausiastme off the scale!

Zaak is nu om je verstand erbij te houden en de vis de tijd te geven zich moe te strijden. Niet wetend hoe de vis gehaakt zit moet je voorzichtig zijn en vooral niet de onderlijn vastpakken om de vis te landen.

Na nog een goede run pakte ik de meerval in zijn bek (aan de onderlip) en trok deze in de boot.  
De meerval braakte een half verteerde karper/brasem uit van rond de 30 cm wat voor de passende geur zorgde op het dek. Snel overboord na een kleine inspectie..

De rolmaat bleef steken op 166 cm. Ons record op dit water en zelf beter dan mijn eigen record van 165 cm in caspe. Na wat foto's hebben we de vis voldaan terug gezet en met een koud biertje geproost op weer een fantastische avond.
Cheers mate!

De rest van de avond kregen we nog diverse aanbeten en was de spanning wederom om te snijden maar de hengels bleven in de steun. We'll be back...

Bas van Nuland

166 cm puur spier

donderdag 27 mei 2010