U bevindt zich hier: Verslagen > Matt en Freek op pad

Matt en Freek op pad

Dag1
De afgelopen 2 dagen Met Matt vd Homberg op pad geweest. We kwamen elkaar tegen op de barbecue bij Bas. Wat uiteraard zeer geslaagd was.  De eerste dag zijn we in het noorden van Limburg gebleven. Op een stukje water waar in bijna tot nooit kom. Maar in het verleden, wist ik dat er kleine stukjes in de maas lagen waar het 6 tot 7 meter diep was.
Hier moest het gebeuren zei ik tegen Matt. Bij een meter of 5,5 ging het lok aas te water. We hadden nog geen 100 meter gedrift met de boot, toen ik al een felle aanbeet kreeg op m’n pieren. Een mooie 70+ vis had m’n aas gegrepen. Kort bij de boot loste ik deze vis, jammer genoeg. Kijk zei Matt hier zitten ze dus ook.
Na een klein half uurtje was het weer raak bij mij. Ook nu had zich een meerval gegrepen op m’n pieren. Deze aanbeet was, spijkerhard. Gelukkig kon ik deze vis wel landen. Een mooie dikke 90+ vis mocht op de foto.
Dag 2
Deze dag gingen we met mijn boot weg. Op het stukje maas, waar ik de laatste tijd leuke  aantallen wist te vangen. We gingen dus met een goed gevoel richting de rivier.
Eenmaal aangekomen, duurde het een gehele tijd voordat we een aanbeet kregen. Stijgers kregen we genoeg. Niet gelogen, wel 15 keer achter me kaar.
Opeens boog m’n top heel langzaam door, waarop ik schrok. En opeens aansloeg. Mis dus, shit.
Niet lang daarna kreeg Matt z’n eerste harde aanbeet. En deze sloeg hij ook frontaal mis in de lucht. Na deze 2 aanbeten keerde ik terug naar de plek waar ik de eerste aanbeet kreeg, en wist niet lang daarna toch een leuke meerval te vangen van 73 cm.
Maar hier bleef het deze keer ook bij. Een hoop stijgers, en een hoop mee zwemmers vandaag.
Dit had ik toch niet verwacht. 2 mooie dagen gehad, en weer een hoop geleerd

vrijdag 12 augustus 2011