U bevindt zich hier: Verslagen > Lucas en de meervallen

Lucas en de meervallen

Met vissen kan je niet vroeg genoeg starten. Het maakt een mens gelukkig. Daarom probeer ik mijn zonen zo af en toe eens warm te maken om samen op pad te gaan. Vorige week waren de karpers aan de beurt maar vandaag gingen we voor het grote werk. Op Meerval!
De hornets werden even uitgelaten om wat baarzen aan boord te brengen. Het trollen langs de kantjes leverde al snel enkele aasvissen op. Een baars werd geofferd aan de meervalgoden, de tweede hengel voorzien van een rijkelijke tros wormen.
We hadden slechts twee uurtjes ter beschikking (er stond ook nog voetbal op het programma vandaag) dus het mocht wel vooruit gaan. Na een uur driften en af en toe cloncken met het kwakhout werd het erg spannend op 'silurus chanel'. Het schermpje van de visvinder kleurde bijna zwart van de meervallen. De eerste ruk aan de hengel met wormen leverde een knappe meerval op van 114 cm.
Even later werd ook de baars aan Lucas' hengel gegrepen. Deze prachtige meerval van 93 cm. was opmerkelijk gekleurd. Deze had een donkere kop en en lichter achterlijf. Onze dag kon niet meer stuk!
 
groeten
Jo Mebis

maandag 22 augustus 2011