U bevindt zich hier: Verslagen > Het ijzer smeden als het heet is

Het ijzer smeden als het heet is

Zoals massa's mensen, al badend in de eerste zonnestralen, het spreekwoord van de titel in de praktijk brachten en de terrasjes door het hele land bezette, zo ook grepen de vissen het prachtige lenteweer aan om zich eens lekker vol te eten onder het genot van de stijgende watertemperatuur.

Dit is het moment van het jaar dat Jo Mebis als geen ander herkent.

Hij trok er deze week opuit en ving meteen drie forse meervallen. En kort daarna kreeg ik een uitnodiging om aan boord te stappen. Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen!

Na ongveer een uur vissen voelde ik de meer dan welkome knabbel aan mijn aas en met een felle aanslag zette de haak goed. Ik zag de lijn snel naar rechts bewegen, veel sneller dan de bodem onder ons wegdreef door de drift. Vis! Als snel stond ik met mijn eerste meerval van 2013 in mijn handen!

Na ongeveer nog een uur vissen en op slechts 3,5 meter water heraalde zich wat er zojuist was gebeurd. Echter ditmaal bij Jo en mij tegelijkertijd. Zodra ik mijn haak zette keek ik om en zag ik Jo ook met een kromme hengel staan. Dezelfde vis? Nee, het was een "double hook up". We probeerde te lachen ondanks onze snel verzurende armen. Wat een onvergetelijk moment!

Na een dril van ongeveer 15 minuten konden we het drijfvermogen van de boot eens aan de tand voelen. De Rahna Gipsy hield zich voorbeeldig. Twee monsters kwamen aan boord en nadat de meter stopte bij 212cm en 175cm en een knuffelsessie voor de camera verder, ging onze napraat over deze prachtige vangst nog een tijdje door.

Dit schept een band!

Alsof het nog niet genoeg was ving Jo nog een prachtige metervis!


We sloten de dag af met een heerlijk Belgisch biertje en spraken de plannen door voor de volgende trip.

Bas van Nuland

maandag 11 maart 2013