U bevindt zich hier: Verslagen > Een maaskolos van 210cm

Een maaskolos van 210cm

Op zondag 15 mei ben ik met Jo Mebis op de Maas gaan vissen.
Na een half uurtje driften plaats ik mijn handhengel even in de steun om mijn andere hengel te controleren. Op dat moment zie ik op de dieptemeter echter een dunne lijn van de bodem naar mijn aas stijgen. Dan maar wat wachten met het opdraaien van de andere hengel en even kijken of de vis ook toehapt. En ja: zachtjes maar zeker zag ik mijn hengel doorbuigen en in een reflex heb ik de hengel genomen en de haak gezet. Op dat moment ging de meerval er als een trein vandoor, voor mij het teken om de slip vaster te zetten. Dit leek de vis echter niet te deren. Een aantal keren maakte ze explosieve runs waarvan sommigen onder de boot door.
Op zo’n moment ga je sowieso al hurken om meer gewicht in de schaal te leggen, maar als hij onder de boot doorgaat moet je wel gaan zitten zodat je de hengel diep in het water kan steken. Gelukkig heeft Jo de boot steeds goed bestuurd want er waren momenten dat de vis wel erg ver van de boot verwijderd was.
Na wel 10x “dit is niet meer normaal!” gezegd te hebben kwam de vis bij de boot en na enkele laatste runs en een formidabele klap op het water met zijn staart was hij klaar voor de landing.  Toen het zwaarste deel van de vis in de boot lag heeft Jo zijn staart nog binnengehaald en hebben we ze onthaakt en gemeten. We kwamen uit op 210cm!
Ik had al eens eerder het geluk een echte Maaskolos te vangen maar deze sloeg qua kracht en gewicht echt alles!
Bij het optillen van de vis voor de foto’s had ik niet meer genoeg kracht om dit op eigen houtje te doen. Gelukkig had ik ook nu weer hulp. Ook voor het meten en vooral het terugzetten van zo’n grote vis is dit eigenlijk onontbeerlijk.
Zo’n vis vang je niet alleen en zeker niet elke dag!

maandag 16 mei 2011