U bevindt zich hier: Verslagen > Decembermeerval van de Maas

Decembermeerval van de Maas

De watertemperatuur is ondertussen onder de 10 graden gedoken en we kunnen stilaan spreken van wintervisserij. Daar de weersomstandigheden er voor mij veelbelovend uitzagen afgelopen dagen kon ik het niet laten om een nachtje mee te pikken. Statisch vanop de kant met grote brokken gekookt deeg, daar had ik wel wat vertrouwen in. Het boiliedeeg bestaande uit graanproducten en vismelen, opgekrikt met een leverconcentraat, werd niet tot boilies gedraaid maar als klomp in een plastiek (diepvries)zak gekookt (afgekeken van Rini Groothuis jaren geleden). Afhankelijk van de grootte kook ik de klomp deeg zo'n 20 tot 30 minuten. Na het afkoelen in blokjes snijden in gewenste grootte. Je kan ze gebruiken als haakaas en om mee te voeren. Het belangrijkste voordeel: de smaken worden niet uitgekookt en kunnen op die manier makkelijker uitlekken in het koude water! Een kilootje aasbrokken per hengel en vissen maar. Eigenlijk had ik het gemunt op een grote rivierkarper maar een aanzienlijke meerval op relatief licht karpermateriaal is zeker geen straf en altijd meer dan welkom.

 

groeten

Jo Mebis


zondag 22 januari 2012