U bevindt zich hier: Verslagen > Caspe maar dan dichterbij

Caspe maar dan dichterbij

Na enkele berichten over meerval vangsten op een zandput was er al snel een plan gesmeed… In de winter vangen we er wel snoekbaars maar dan geeft de meerval zich niet thuis. Echter nu komen er meer vangsten voor en dat er mooie vissen tussen zitten kunnen we zien op de e-mails die we doorkrijgen. Dat moeten we toch ook even proberen maar hoe pakken we dit aan???

Na wat te hebben gekeken op internet en wat gelezen over het vissen op meerval moet het lukken. Kris is als een keertje eerder geweest en wist toen met de eerste worp een meerval te vangen van 102 cm. “Dat is kennis hebben…” lacht Kris, maar bij die ene vis is het gebleven.” We gaan het samen ook eens proberen en hoe…..

Het water ziet er uit of we in Caspe zitten, bomen onderwater en overhangende takken. Dé ideale stekken om een meerval te vangen, ze kunnen hier naar dieper water en ook in de ondiepe stukken tussen de boomwortels en takken. Er zijn zelfs vissen gezien zijn op de zandplaten, op een diepte van 2 meter water. Als het water helder is kan je de vissen zo zien liggen.

We beginnen waar Kris zijn eerste vis wist te vangen, de oever wordt uitgekamd met allerlei pluggen. We vissen de plug snel binnen om ze vervolgens te laten rusten en dan weer snel binnen. We houden een diepte aan van 3,5-4 meter aan onder de boot en gooien naar het ondiepe, tussen de takken….

Na enkele meters te hebben gesmeten schakel ik over op de Magnum Deep Diver, deze plug kan ik makkelijk naar 3 meter trekken om ze daarna rustig te laten stijgen.

Bij de volgende inham is het raak, ik krijg bij het laten rusten twee korte tikken op de hengel gevolgd door het bokken van de hengel… “Hé, wat is dat?! “vraag ik aan Kris, die direct reageert: “Meerval, Meerval….jaa, dat is Meerval Koentjeee!!”

Ik sta met een kromme hengel en al wat deze doet is een beetje op en neer bokken gevolgd door het rustig weg zwemmen van de vis… “Dat bokken doet de meerval door hevig met zijn kop te schudden” krijg ik als antwoord van Kris. Nu begint het pas, de vis trek goed en zwemt rond de boot, dan weer onder de boot …. Ik kan niet zo veel doen dan enkel zorgen dat de vis niet in de takken kan komen vast te zitten.

Hij of zij komt voor de eerste maal boven en laat zich langzaam en soepel terug naar de bodem afzakken. Nu krijg ik het “Meerval, Meerval,….ik denk rond de 90 cm” stotter ik het uit. Zo blij als een kind, mijn eerste meerval hangt aan de lijn… “Je hebt hem nog niet hoor!!” lacht Kris. De vis neemt nog en paar kleine maar felle runs, toch weer iets anders dan de ander roofvissen die we gewend zijn. De eerste luchtbellen komen boven….”de tanks zijn gelost nu zal het snel gebeurd zijn“, volgens m’n vismaat. En bij dezen geeft de vis zich gewonnen een mooie vis van 100 cm komt te voorschijn…

Kris neemt de vis in de bek zodat ik hem in de kiewgreep kan overnemen…. De vis is zo glad als een paling en ondersteunen is toch wat moeilijker…maar het lukt.

Ik zit nog vol adrenaline als we de volgende stek afvissen en bij de derde worp is het weer raak. Een dubbele tik op de hengel gevolgd door hevig bokken op de hengel…. Deze vis is echter een stukje groter en sterker en laat zien waarom ze hem /haar meerval noemen. Na enkele seconden is de dril over en schiet los, jammer……

De rest van de namiddag is het rustig op de plas, geen aanbeet of meerval meer te bekennen. “Is dit niet een beetje Spanje?” vraagt Kris.

Groeten Kris & Koen

We willen graag Pikemaster Lures bedanken voor het mogen plaatsen van dit verslag.
Dit verslag komt van Pikemaster Lures http://www.pikemasterlures.nl

donderdag 27 mei 2010