U bevindt zich hier: Verslagen > 3 Verschillende Avonden 3 Verschillende meervallen

3 Verschillende Avonden 3 Verschillende meervallen

Beste Meerval/roofvissers.
Laat ik me als allereerst even voorstellen ik ben Bas Baks ben 19 jaar en vis al zoon 10 jaar op alles wat  kieuwen en vinnen heeft. Ik ben begonnen met snoekvissen maar al gauw ben ik overgestapt op het karper vissen. Nu doe ik eigenlijk van alles door elkaar. Ik en mijn vaste vismaat Kevin, hebben al heel wat ervaring met wat en waar voorn bestanden zwemmen bij ons in de buurt. En vandaar kwam eigenlijk het plan om de meerval eens te gaan pesten.

Na lang gemier en gemartel, hebben wij daad werkelijk ook maar eens wat voorbereidingen getroffen voor een paar nachten meerval vissen.

De eerste echte meerval dag was aangebroken. Kevin was zoals gewoonlijk in een toptijd bij de stek. Na dat ook ik was aangekomen hebben we netjes beide onze twee hengels met door ons bedachte systeem met dood aas ter water gelaten.

Niet veel later kregen we onze eerste loze piepjes en zat de spanning er weer goed in. De tijd ging snel en ons vertrouwen was niet meer zo groot als in het begin en het bleef de hele avond en schemering kwaadaardig stil. Rond de klok van 12 s,nachts vonden Kevin en ik het wel genoeg geweest. Onze eerste meerval dag was inmiddels een feit!.

3 dagen later….

Telefoon Kevin, Bas laten we het vanavond nog eens proberen maar dan geheel anders. Kevin nam even het systeem en tactiek met me door en het klonk me als goud in de oren.! Doen we!!
Die zelfde middag na enkele inkopen bij de lokale viswinkel, zaten wij weer op de zelfde plek dit keer een andere aas opzet. Dikke dobbers met dikke levende visjes er onder. Na enkele uren turen naar de dobbers zien we toch echt dat de schemering begint door te zetten. Dus gauw nog 1 keer inhalen om de dobbers te voorzien van breekstaafjes.

Het is net voor elven en opeens POEF! Dobber verdwenen nergens te bekennen. Rustig blijven bas zie ik me nog zo zeggen Draad geven 21, 22, 23, 30. Slaaaaan!! Bam hangen!!!  Terwijl ik Kevin hoor zeggen Rustig Drillen sta ik al heerlijk van de adrenaline te trillen op me benen. Ik hoor me Shimano 6000 heerlijk slippen en hoe meer de vis de kant nadert hoe meer we benieuwd zijn naar de aard van het beestje! Al gauw roept Kevin CATFISH!!! Schepnet te voorschijn en hebbes. We staan beide luidruchtig en blij naar een leuk formaat meerval te kijken het schatten van de lengte begon 1 meter nee minder.

Na wat foto,s bleek de meerval te blijven steken bij 88cm exact. De mooi geel gemarmerde staart was prachtig en hier een kiekje van de heer/dame die onze nacht erg aangenaam veraste.

Met een geweldig gevoel lieten wij dit pracht beest weer te water. Die avond hebben we de spullen nog snel even ingegooid maar het resulteerde niet meer in meer pret dan deze vis. Al bij al toch een geslaagde avond!.

Na deze vis hadden we de smaak te pakken en aasde wij als een 140 ponds karper op meer!! Dus meteen een afspraak gemaakt voor 3 dagen later.

Jaaaa Hooor! Daar gingen we weer op de fiets richting het viswater dit maal met nog beter voorbereidingen dan voorheen.  Dit keer was het niet de plaatselijke viswinkel die ons bezoek kreeg maar De Bartsmit!

Tja wij hadden gelezen opblaasbootjes 10 euro aanbieding nou die nemen wij dan graag mee! Met het bootje achterop de fiets hengels in de hand kwamen Kevin en ik weer aan bij het water. Dit maal een andere stek zelfde techniek levend visje onder een grote dobber.

Dit keer niet ingooien maar uitvaren na het bootje te hebben opgeblazen met de mond!! (niet aan te raden) hebben wij midden in het water onze visjes ter water gelaten. Na ongeveer 2 uur kreeg Kevin een aanbeet op zijn dood aas hengel die hij voor het plezier mee had genomen. Na het aanslaan zwom de vis zich vast onder een boomstam onder de kant. PATS. Alles weg..

Met goede moed voor een volgende aanbeet al na pratend zien Kevin en ik mijn dobber gevaarlijk dichtbij zijne komen. Ik besloot hem dan ook maar binnen te hijsen. Zodra ik contact maak met de dobber Schiet opeens de lijn van links Super snel naar rechts. Uit reflex sla ik meteen aan BAM hangen, Kevin en ik weten beiden niet wat ons overkomt. Na een relatief kleine dril zie ik gewoon weer een meerval de kant raken. Binnen! Na eerst wat foto,s ook de meting van deze schoonheid! Wel wat krijgen we nou Exact 88cm maar volkome andere vis.  Vergelijkt u zelf.!

Weer helemaal blij zitten Kevin en ik aan de kant! Dit systeem werkt dit gaan we vaker doen!! 100% na deze vis hielden wij het ook voor gezien. Dit keer zonder nieuwe catfish afspraak maar met Kevin en ik duurt zoiets nooit erg lang.

Er gaat een week voorbij geen visdagen gepland, tot ik Kevin op MSN spreek. We moeten echt weer gaan meervallen! Dit leek mij een strak plan school zorgde gelukkig mooi voor de benodigde vrije tijd. Met de zelfde techniek en systeem zochten Kevin ik en een vriend van ons de waterkant op.

Het was al aardig laat tegen een uur of 8 toen we eenmaal alles uit hadden gevaren.  Het duurde heel lang na paar uur staren leek je zelf wel bijna elke keer beet te zien maar dat was het dus mooi niet!. Rond klokslag 12 uur zaten we gezamenlijk wat te kletsen bij een kampvuurtje over geruchten over karpers in de buurt als mijn hengel opeens heftig over de steunen heen en weer klapt. Ik kon hem nog net op tijd van de ondergang pakken en aan slaan! Direct raak! Wat zeg k tegen Kevin ik zit vast man…   kut he!! Wacht wacht er komt beweging in ZzzzzZZzzz ging de slip heel geleidelijk gaat hij er vandoor KLABAM een dikke staart klap ergens midden in deze donkere zee op het water!

Big Catfish! Kevin en ik besluiten samen de bartsmit boot in te stappen! Vol adrenaline schieten wij de boot in. Grr zo over de bodem het meer op. De meerval zat mooi midden op met rustige stoten knalt hij ons in de boot het meer rond. Fuck roept Kevin de boot is lek!!

Nee dit meen je niet we zitten met 2 man 150 kilo + in een max 1 persoons 90kg bootje een meerval te drillen en hij is nog lek ook. Kevin al hozend en ik al drillend maken we elkaar het leven aardig zuur, na wat gekibbel en gebrabbel lukt het Kevin miraculeus de boot met de hand peddelend terug naar het kampvuur te peddelen. De meerval is inmiddels niet in zwakte afgenomen en blijft mooi geleidelijk midden op de kolk lijn nemen.

Inmiddels met de boot bij de kant wilt Kevin de boot proberen te verlaten, net op dat moment neemt de meerval een run door deze schommelingen klapt de boot met bas en alles Poef pardoes het water in! Met de hengel in de hand en de kop onder water weet ik niet hoe gauw ik weer boven moest komen om direct weer spanning op de lijn te zetten.

Yes hij hangt nog nu rustig drillen daar kwam het aan hoor, Kevin zag mij tot nek hoogte in het water staan en had er ook maling aan en sprong het water in met het net naast zijde.
Jemig WOW wat een beest!! Binnen in het net jawel hoor!! We beginnen meteen met schatten! Eerst de foto,s! lekker veel want ja dit maakt je niet elke dag mee!

Nu het meten 1,48cm lekker hoor heerlijke PR dus hier enkele foto's

Yeaaah we waren perplex gewoon heerlijk dat gevoel. Snel de meerval het water in en nog een paar foto,s schieten en dan lekker met de meerval de kolk in zwemmen maar al gauw nam die een vlucht  voor dieper water. Yes yes super een dikke dikke meerval daar kwamen we voor. Niet eens door hebbend dat we gewoon volledig doorweekt waren en ik met mobiel en portemonnee de plomp in was gedoken.! Daarom hebben we ook maar meteen besloten om hier de avond mee af te sluiten en heerlijk onze warme douches op te zoeken en heerlijk na te genieten van deze dikke vis!

De zelfde avond nog aantal mensen op de hoogte gebracht.  Het resultaat mag er wezen 4 avonden waar van 3 vissen. We hadden niet verwacht dat we zo zouden gaan vangen, het duurt even maar dan heb je ook wat!

Hierbij sluit ik ook mijn verslag af! Hopelijk hebben jullie genoten en gaan jullie ook zo genieten als ons!. Veel vis plezier en vangsten toegewenst dit jaar!

Bas Baks
“You Might Be A Big Fish In A Little Pond But Along Can Come A Bigger One!. “


woensdag 22 juni 2011