U bevindt zich hier: Verslagen > 1e maasmeervalletje

1e maasmeervalletje

Woensdag 27 juni 2012 besloten mijn maat Freddie en ik om het er dan toch maar eens een keer op te wagen om op meerval te gaan vissen op de maas. Beide hebben we dan ook nog nooit op meerval gevist. Door er veel over gelezen en gezien te hebben over het vissen op meerval hebben we allebei een meervalhengel gekocht en een behoorlijke molen met 38/100 gevlochten draad erop. We zijn allebei al fanatiek visser op witvis en barbelen op de waal. Barbelen vinden we al een behoorlijk sterke mooie vis maar wat we over meerval gezien en gelezen hebben  lijkt het ons geweldig om dat visspektakel zelf eens op de hengel te ervaren!!! Ook nog wat informatie ingewonnen bij Bas. Nu moest het eindelijk maar eens Echt gaan gebeuren.
Op de avond dat we besloten te gaan vissen zat het weer ons in ieder geval mee. Een dikke 20+ graden en bijna windstil zijn we naar de maas gereden (deze ligt overigens zowat bij ons om de hoek) en eerst een paar (vermoedelijke) stekken bekeken. Na een uur of wat te hebben gekeken zijn we bepakt met onze spullen naar een stek gegaan. Het is inmiddels dan al 20.15 uur en om 20.35 uur liggen de hengels beaast met pieren dan eindelijk in het water. En maar praten over de meerval: " als............" je kent het wel. Nog even een paar van die lekkere "sponsballen" (bouwman ballen) met mayo naar binnen gewerkt. Paar keer een trilling op de hengel gezien en af een toe een wat harder stootje maar eigenlijk rustig. De schemer valt steeds meer en meer in en  de vis wordt ook activer. Je ziet vis springen en je ziet vaker dat de toppen trillen. Op een wat harder tikje al een keer aangeslagen maar niks. Zal vermoedelijk een brasem, krabje of een ander witvis zijn. Dan krijg ik een redelijk tikje kort daarna nog eens snel achter elkaar en besluit toch maar weer eens aan te slaan.Het is dan net 22.00 uur geweest. Deze keer voel ik vis! Niks groots maar voel wel vis! Fred zegt: "en heb je wat". Ik zeg, ja, "het is wel een kleintje en het lijkt wel paling zoals die trekt". Dan zie ik voor het eerst de vis. Niet te geloven (voor ons dan op dat moment) maar het is een meerval(letje). Wauw!! Zeer blij en verrast onthaken we de vis en maken een foto laten de vis gelijk weer los in zijn, waarschijnlijk, vertrouwde omgeving. Het is lachen daarna maar hoe dat je ook went of keert het is Meerval!!! Om 02.10 uur rijden we naar huis. Fred en ik praten nog wat na en hebben alweer een volgende vissesie afgesproken. We hopen op hetzelfde weer.
We zullen waarschijnlijk nog wel even moeten wachten op zijn vader of moeder maar het eerste contact is er al wel geweest. Deze visserij is zeker voor herhaling vatbaar. We moeten blijven oefenen proberen en maar blijven proberen dan komen de grotere wel een keer.
 
Mvg Alwin

maandag 30 juli 2012