U bevindt zich hier: Verslagen > Zuid Afrikaanse Meervallen Op WK

Zuid Afrikaanse Meervallen Op WK

Een geweldig avontuur zou het worden volgens onze bondscoach Jan van Schendel. Een prachtig land met een nog mooier visbestand..

Na een behoorlijke lange reis eindelijk aangekomen in ons gezellige hotel. Wat trof het toeval , dit hotel was direct gelegen aan de immens lange Vaal rivier.


Ik was zelf reuze benieuwd naar deze rivier en de mogelijkheden om in de avond uurtjes nog een hengeltje uit te gooien. En inderdaad Jan had niets teveel gezegd het uitzicht was werkelijk adembenemend mooi. Zoiets had ik van mijn leven nog niet gezien. Overal graskarpers aan de oppervlakte. Echt een prachtig schouwspel.


Na alles op orde gebracht te hebben , besloten Leo en ik de 2e avond maar is ons geluk te beproeven. Leo met een gewoon Feeder systeem. En ikzelf besloot de nieuwe Stickyfeeders uit te proberen. We wisten dat er een behoorlijk meerval bestand aanwezig was in deze rivier. Leo ving al snel een paar kleine meervallen van een paar kilo. Ik viste ietsje anders , ik gebruikte een XL stickypellet Feeder van 50 gram met een kort gevlochten onderlijn van 15 cm met een pr 355 nr 6 haak. Deze haak zette ik vol met mestpiertjes , de korf vulde ik helemaal vol met mestpiertjes afgedicht met een beetje voer. De eerste aanbeet duurde iets langer , maar eindelijk kreeg ik ook beet. Een prachtige graskarper van een paar kilo kwam boven , daarna volgde ook een paar leuke meervallen.

Ook de meervallen lieten niet lang op zich wachten.

Dirk wilde ook een meerval wilde vangen , ik gooide voor hem in , en ging zelf even biertje halen boven. Voordat ik boven was had hij al beet. Maar op het moment dat ik beneden kwam was hij nog hevig in gevecht met zijn vis. Even later kwam er een prachtige meerval van een kilo of 10 boven. Nu wilde ik ook wel zo'n vis vangen. Dus besloot ik toch nog een keer in te gooien. Gelukkig werd dit beloond , in eerste instantie dacht ik opnieuw aan een kleine meerval , maar onder de kant liet hij toch echt van zich spreken. Een schitterend gevecht aan een Dutchmaster feeder 13.2 , met een PCR 6000 molen met 0.26 powermax reel line,  tot aan het handvat krom stond de hengel maar deed uitstekend zijn werk. Want even later kwam er een nog grotere meerval boven die opgerold het schepnet in ging. Een schitterende vis van bijna 1.40 meter was het resultaat..


Mede door het vissen met extreem licht materiaal gaf deze visserij een heerlijk voldaan gevoel. Op deze manier hebben we dus ook echt ontspannend kunnen vissen tijdens de WK wedstrijden door.


Arnout van de Stadt

zaterdag 14 februari 2015