U bevindt zich hier: Verslagen > Voor iedere blank een vis

Voor iedere blank een vis

let em go , let em grow


Wegens omstandigheden ben ik begin dit jaar niet veel aan vissen toe gekomen. Vanaf februari  welgeteld 10 bellyboat sessies. Waarvan de meeste noodgedwongen ook nog van korte duur. Met gemiddeld 3 uur per sessie zijn het maar een paar vis uurtjes tegenover normaal. En van die 10 sessies heb ik er direct 5 geblankt. Tot de voor laatste sessie was ik zoekende, zeg maar verdwaalt in het grote meerval bos. Een warboel, waar als je denkt de weg te weten je genadeloos wordt afgestraft. Maar zoals altijd wint de aanhouder. De sessie die vooraf ging aan de vreetorgie deed me de ogen openen. Eindelijk paste de puzzelstukjes weer, de code werd gekraakt. Voor even dan want in dit spel tussen man en meerval is niks zeker… Nadat ik donderdag mijn nieuwe bladders opgehaald had bij Roven.nl (Richard bedankt voor de service ) zou het vrijdag tijd worden om eens op pad te gaan en de geleerde les eens in praktijk te brengen. Aangekomen bij de stek moest ik eerst even bijkomen van het gesjouw, vervolgens werd alles klaar gemaakt. De tocht met volgeladen bellyboat had mijn rug behoorlijk vochtig gemaakt, maar moeite wordt beloond. Dit bleek al bij de eerste drift, de eerste BAM! een snoeiharde beet op 2 meter diepte. Helaas kan deze beet niet verzilverd worden en er komt edus een lege haak terug. Gelukkig hoef ik niet lang te wachten! Het laatste stukje van de drift wordt beloond met felle tik op de top, ik laat de top zakken en voel de druk opbouwen HANGEN! Een mooie snor van 120 is de klos.

De bevestiging


Ik peddel terug naar de stroomnaad en zie al actie op de fishfinder. Dit kan niet lang duren denk ik bij mezelf als ik weer richting het talud peddel. Op dezelfde meter is het wederom raak, in eerste instantie denk ik dat het om een grotere vis gaat. Wanneer ik de vis land blijkt het echter een vis van ruim een meter te zijn. Toch zeer tevreden zet ik deze vis weer terug in zijn element.

Een vis van ruim een meter


Snel peddel ik weer naar de stroomnaad in de volgende drift los ik 2 vissen. Dit komt vooral doordat ik veel te gretig was met aanslaan. De volgende driften zijn rustiger en ik zie enkele stijgers op de fishfinder. Die stijgers tsjaa dat kan alles zijn. Vissers die iedere stijger als meerval zien hebben in mijn ogen teveel youtube gekeken. Plots krijg ik een droge, wederom komt er een lege haak boven water. Vlug beaas ik de hengel opnieuw en laat het zaakje weer naar de bodem zakken. Direct zie ik 2 schimmen verschijnen. Een meerval grijpt mis en de ander klapt vol op de tros met wormen, hangen!

Meerval op zicht vangen, kicken


Het formaat neemt af maar de lol neemt toe! Mijn record staat op 3 meervallen gevangen met een hengel door een visser. Ik zet de kleine krijger terug en beaas de haak opnieuw. Ik moet 2 drifts wachten, vervogens los ik wederom 2 vissen, dit komt in mijn ogen door de agressiviteit van de meervallen. Na wat aanpassingen aan de rig vang ik binnen 20 minuten tijd nog 2 kleine meervallen van  rond de 80 cm.

Happy fisherman


Ongeloofelijk! mijn wormen op gevist in nog geen 5 uur vissen. Maar het is goed zo, toch kijk ik stiekem nog even naar de shad in mijn tacklebox… Nee het is gesloten tijd denk ik in mezelf.

Tight lines!

Bob (Bobs Bellyboat Adventures)

Release your fish not your garbage!

maandag 21 december 2015